PORUKA SMRTI

Dobila napadaj astme, poslala ocu u prizemlju poruku `ne mogu disati´, pa zatim umrla

Pola sata prije smrti 18-godišnjakinja je na Facebook napisala kako osjeća da dolazi smrt
 thinkstockphotos

ZAGREB - Siobhan Ullah, 18, umrla je nakon napada astme, koji je bio toliko jak da nije mogla zazvat pomoć oca koji se nalazio u prizemlju.

Osamanestogodišnjakinja poslala je ocu poruku `Ne mogu disati´, pola sata nakon što je na Facebooku objavila da osjeća kako dolazi smrt.

Njezin otac Yusuf potrčao je k njoj odmah nakon što je primio sms poruku. Pokušao ju smiriti i pomoć da diše. Odmah je pozvao hitnu pomoć.

No ubrzo nakon toga bolesna djeovjka je ostala bez svijeti, a kasnije i umrla u bolnici.

Njezin otac rekao je kako se Siobhan toga jutra žalila na bolove u prsima te kako nije išla u školu, već ostala kod kuće.

- Toliku su je boljela pluća da nije ni mogla viknuti da treba pomoć, već samo poslat poruku. Odjurio sam na kat, pokušao je uvjeriti da se smiri. Nisam imao ni inhalator kako bi joj pomogao, ispričao je očajni otac.

Mislim da ću prestati disati, mislim da ću umrijeti, rekla je Siobhan Ullah ocu prije nego li je pala u nesvjest.

Dao joj je poljubac života i dalje pokušavao oživjeti dok nije stigla hitna pomoć. Međutim, zbog jakog napada astme djevojka je doživjela i srčani udar. Liječnici su je stavili na stroj za održavanje života, koji su isključili idući dan nakon što u proglasili da je njezin mozak mrtav.

Roditelji i njeno troje braće bili su uz nju do samoga kraja.

- Čak i njezina tri brata nisu znali da se od astme može umrijeti, no mnogi ljudi to ne znaju. Zato je vrlo važno naučiti što učiniti nakon što netko u vašoj blizini ima napad, ispričao je žalostan otac.

- Ponosni smo na nju i na ono što je postigla u tako kratkom životu, rekli su roditelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:17